Opening Kinderboekenweek

01-10-2020
Geslaagde opening van de kInderboekenweek
Opening Kinderboekenweek
Afgelopen dinsdag is de Kinderboekenweek geopend. De ingang van de boven- en onderbouw was omgetoverd in een tijdmachine met echte flikkerende lichtjes. De leerlingen mochten allemaal bij binnenkomst instappen in de tijdmachine van De Wagemakerschool. Eenmaal in de toekomst ontmoetten zij vervolgens hun eigen leerkracht als 'oud mens'. Enkele leerlingen gingen ook nog even kijken hoe hun leerkracht van vorig jaar er nu uitzag.
Na de bel is de opening in de bovenbouwhal voortgezet. Naar aanleiding van een klein toneelstukje door leerkrachten zijn de leerlingen geleidelijk aan ingewijd in het thema 'En toen….'. Afsluitend hebben alle leerlingen gedanst en gezongen op het lied 'De Tijdmachien'.
Elke groep vertelt naar aanleiding van een eigen thema uit het verleden. Zo worden er oude LP's gedraaid, verteld over de school van vroeger en verschijnt er een echte radio uit grootmoeders tijd. Geïnspireerd nemen de leerlingen vervolgens hun eigen 'ding' uit het verleden mee en vertellen hun verhaal. De komende week staat nog in het teken van 'En toen…'. Donderdag 8 oktober wordt De Kinderboekenweek afgesloten met een gezamenlijk verhaal in de grote hal en dans en muziek.

Ouders aan het woord

"De omgang met elkaar is goed."

"Er is een lage drempel om leerkrachten te benaderen. Mijn kind voelt zich absoluut op haar gemak op De Wagemakerschool."